nl en

Lezing Karwin Cheung: Voor de Boeddha en niet voor een gans: een blik op twee Koreaanse boeddhistische schilderingen

De KVVAK nodigt u van harte uit voor een lezing van Karwin Cheung over Koreaanse schilderingen. De lezing vindt op 2 oktober plaats in het Auditorium van het Rijksmuseum. Inloop vanaf 14:30 en de lezing start om 15:00 uur.

Voor de Boeddha en niet voor een gans: een blik op twee Koreaanse boeddhistische schilderingen

Met steun van de Overseas Korean Cultural Heritage Foundation zijn recentelijk twee Koreaanse boeddhistische schilderingen in de collectie van de KVVAK gerestaureerd. De eerste schildering beeldt een bodhisattva af en de tweede toont een beschermende godheid. Deze twee anonieme werken uit de 19e eeuw werden getoond tijdens grootschalige publieke rituelen in boeddhistische tempels. De kalme aanzicht van de bodhisattva verraad weinig, maar toch kunnen deze twee werken ons veel vertellen. In zijn lezing gaat Karwin Cheung in op de functie en betekenis van de twee schilderingen, hun plek in de Koreaanse boeddhistische kunst, en de positie van het boeddhisme in Korea.

Inloop vanaf 14:30, de lezing begint om 15:00 uur.

Voor deze ontvangst volgen wij de richtlijnen van de overheid. We vragen u bij de ingang om een coronatoegangsbewijs. Dit kan zijn een negatieve testuitslag, een vaccinatiebewijs of een bewijs dat u hersteld bent van corona. Met CoronaCheck of via CoronaCheck.nl kunt u deze coronabewijzen aan ons laten zien. Dank voor uw medewerking.