nl en
China, circa 1700, AK-MAK-664

Symposium ‘Show me China’- 18 mei Gemeentemuseum Den Haag

Op 18 mei 2017 wordt in het Gemeentemuseum Den Haag een Symposium gehouden met als thema ‘Show me China: Ontmoet vier eeuwen China in Nederland’.

In 2017 staan maar liefst zes China-tentoonstellingen gepland in de Nederlandse musea. Een uitgelezen kans om de krachten te bundelen en samen de actuele kunst- en cultuurhistorische kijk op China in een symposium te verkennen. Onderzoekers en conservatoren van o.a. het Frans Hals museum, Gemeentemuseum, Keramiekmuseum Princessehof, het Leiden Asia Centre, Museum Prinsenhof, het Nationaal Archief, en de Universiteiten van Amsterdam en Utrecht nemen je mee op een dynamische zoektocht langs de beeldvorming en representatie van Chinese kunst en cultuur in Nederland. Van de eerste confrontaties toen tot de kennis van nu. Reserveer daarom vast 18 mei in je agenda!

Voor meer informatie en inschrijven, zie http://onderzoekschoolkunstgeschiedenis.nl/cms-doc/doc_10361.pdf