nl en

Aziatische kunst, Jaargang 47, Nr. 2, juli 2017

Eind juli verschijnt weer een nieuwe uitgave van Aziatische Kunst. Tijdens het Studenten Symposium van 26 november 2016 presenteerden jonge studenten hun onderzoek naar diverse aspecten van Aziatische kunst. Vijf lezingen werden verder bewerkt en zijn nu opgenomen in het tijdschrift. De onderwerpen zijn zeer divers en behandelen het danseresmotief met de zogeheten mouwendans, de invloed van Chinese kunst op islamitische Perzische hofschilders, de hedendaagse kunstenaarsgroep Slavs and Tatars, het vervaardigen van kanhta, en de grootste collectie Chinese schilderijen en kalligrafieën in 15e-eeuws Korea. Voorts is een zeer interessante restauratie beschreven van twee Chinese draken die zich in het depot van het Rijksmuseum bevonden.

Helaas heeft de redactie van Aziatische Kunst een treurige mededeling. Redacteur Ellen Uitzinger die vanaf maart 1996 deel uitmaakte van de redactie neemt afscheid. De redactie zal haar enorm missen en wil Ellen hartelijk danken voor 21 jaren trouwe dienst.