nl en

Digitalisering Panji-manuscripten van de Asian Library in Leiden

De Universitaire Bibliotheken Leiden (UBL) beschikt over een unieke collectie van meer dan 250 manuscripten met eeuwenoude Panji-verhalen. Bestudering van deze Panji-verhalen levert vele nieuwe inzichten op over de geschiedenis, literatuur en cultuur van Zuidoost-Azië. Het zijn unieke handgeschreven stukken in allerlei soorten, maten en in verschillende talen. Deze zijn nu nog alleen te raadplegen op de leeszaal van de Bijzondere Collecties van de UBL. Door de Panji-verhalen te digitaliseren kunnen wij ze wereldwijd via open access beschikbaar stellen voor onderzoek en onderwijs.

Digitalisering van oude manuscripten is kostbaar en tijdrovend. Uw hulp is dan ook hard nodig. Help mee en maak prins Panji digitaal. Voor meer informatie, zie https://www.steunleiden.nl/project/panjitales