nl en

Uitnodiging opening tentoonstelling in het Nederlands Tegelmuseum: Van Dehua naar Otterloo

Nieuwe expositie van zaterdag 3 maart t/m 21 mei 2018 in het Nederlands Tegelmuseum in Otterloo

Van Dehua naar Otterlo, Blanc de Chine, Chinees porselein en tegels

Een unieke expositie met porseleinen beelden en tegels van twee hedendaagse Chinese kunstenaars uit de stad Dehua, traditioneel het centrum van het Blanc de Chine. De stad Dehua ligt in de provincie Fujian, een belangrijk handelsknooppunt in het zuidoosten van China, aan de Straat van Taiwan.

Voor meer informatie, klik hier

De opening van de expositie vindt op 3 maart 2018 plaats door prof. dr. W.R. van Gulik, oud-directeur van het Museum voor Volkenkunde en emeritus professor Leiden Universiteit. Belangstellenden voor de opening kunnen zich aanmelden bij het Nederlands Tegelmuseum via het e-mailadres: johan.kamermans@nederlandstegelmuseum.nl