nl en
Opstelling porselein in het Zwinger, Dresden

Symposium ‘Porcelain Circling the Globe- International Trading Structures and the East Asia Collection of Augustus the Strong (1670–1733)’

De reiscommissie buitenland stelt de leden van de VVAK voor om in juni van dit jaar in Dresden een bijzondere conferentie bij te wonen.

Onder de titel ‘Porcelain circling the Globe. International Trading Structures and the East Asia Collection of Augustus the Strong (1670 – 1733)’ wordt op woensdag 13 juni en donderdag 14 juni 2018 een programma met vele interessante lezingen (Engelstalig) door internationaal bekende sprekers aangeboden in de Porzellansammlung van de Staatliche Kunstsammlungen te Dresden. Verschillende leden van onze vereniging als Christiaan Jörg, Anne Gerritsen, Menno Fitski en Jan van Campen leveren hier een bijdrage. In de bijlage vindt u uitgebreide informatie.

Inschrijving is mogelijk vanaf donderdag 1 maart, de kosten hiervan bedragen maximaal 20 euro voor beide dagen. De kosten voor de reis en het verblijf in een hotel voor 3 nachten worden geschat op ongeveer 400 euro. Er zijn diverse hotels in de buurt van het Zwinger museum die U kunt bekijken via Booking.com of een andere website en u kunt zelf reserveren. Ook het symposium dient u zelf te boeken.

Op dinsdag 11 juni is een directe vlucht mogelijk vanuit Amsterdam (KLM: 120 euro retour), maar men kan ook kiezen voor de trein of ander vervoer. Het symposium begint vroeg op woensdag 13 juni om 09.00 uur. Er bestaat ook een mogelijkheid om op vrijdag 15 juni een bezoek te brengen aan de werkplaats van de Meissen porseleinfabriek.

Beide leden van de reiscommissie hebben het voornemen om dit symposium bij te wonen. Als u zich na registratie opgeeft bij de VVAK via info@vvak.nl, zal een lijst met contactgegevens van deelnemers beschikbaar zijn om in Dresden onderling contact op te nemen.

Met vriendelijke groet,

Christine Van der Pijl-Ketel en Christien Smits,
Reiscommissie Buitenland VVAK

REGISTRATION FOR THE SYMPOSIUM WITH SKD

Registration will be possible starting this Thursday, March 1st. Two steps are required to register:

Firstly, we ask you to buy your conference ticket at the SKD’s online ticket shop (https://shop.skd.museum/webshop/ , available as of March 1st). This ticket will be sent to you from the webshop by e-mail. Please print it out and bring it to you on the conference days.

Secondly, we have prepared a registration form, which we ask our guests to fill out and send back to us. The registration form will both be sent out in our mailing list on March 1st, and will also be available for download from our conference website https://www.skd.museum/forschung/porcelain-circling-the-globe/tagung/.