nl en

Aziatische Kunst, Jaargang 48, nr. 3, november 2018

In het derde nummer van het tijdschrift Aziatische Kunst vindt u een uniek interview met twee hoge heren over het ‘huwelijk’ tussen het Rijksmuseum en de KVVAK. Anne Gerritsen blikt terug op het jubileumsymposium van 23 juni.

Niet alleen de KVVAK jubileert dit jaar. De Jan Menze van Diepenstichting bestaat 40 jaar en onze vormgever werkt al 25 jaar achter de schermen aan dit prachtige tijdschrift.

De komende maanden is er veel Aziatische schoonheid te zien. De tentoonstelling Het leven van Boeddha, de weg naar nuin De Nieuwe Kerk bevat 18 topstukken uit de KVVAK-collectie en in het Aziatisch Paviljoen zijn tot april 2019 twee wisseltentoonstellingen.

Ook in dit nummer weer veel aandacht voor leden van de Vereniging. Is de korenblauwe kom die Maartje Draak, een prominent lid uit het verleden, nog te traceren? Hoe ontwikkelde Jaap Polak, lid van de Raad Van Advies, zich tot groot kunstkenner? En wat is de geschiedenis van de Aziatische stukken in het Museum Huys Auerhaen te Alkmaar?

 

Interview met twee hoge heren. V.l.n.r.: Pieter Ariëns Kappers, Louise de
Blécourt, Taco Dibbits

U kunt de lezingen van het symposium integraal terugkijken via: https://www.youtube.com/playlist?list=PLlKx2kdeG3CRzYf3KbAhHVqak0FgrmAW4

Ook de foto’s van die dag kunt u op de website terugvinden:

https://myalbum.com/album/ayDmHFEUUc0e

Menno Fitski tijdens het symposium op 23 juni 2018.