nl en

Expositie Feng-Chun Ma Chinese & Japanese Art Consultancy

Op 7 juli zijn de leden van de KVVAK exclusief uitgenodigd voor de bezichtiging van een nieuwe tentoonstelling bij Feng-Chun Ma Chinese & Japanese Art Consultancy. De tentoonstelling richt zich op Chinees porselein uit de 17e eeuw. In deze periode was er sprake van uitbundige creativiteit van de pottenbakkers uit Jingdezhen tijdens de ‘overgangsperiode’ tussen de Ming en Qing. Vanwege het naderende einde van de Ming-dynastie, bemoeide het keizerlijk hof zich nog maar weinig met de porseleinproductie en waren de pottenbakkers vrij om hun creativiteit te uiten en opzoek te gaan naar nieuwe afnemers. Dit resulteerde in een bloeiende handel met Nederland en Japan terwijl de vraag naar hoge kwaliteit porselein van de literaten en welgestelden uit China zelf in hoog tempo toenam. In de verkooptentoonstelling zijn voorbeelden te zien van onder andere Kraakporselein, Ko-sometsuke en Ko-akae (vroeg 17e-eeuws Chinees porselein voor de Japanse markt), ‘high-transitional’ porselein (voor zowel de Nederlandse als voor de Chinese markt), scheepswrakporselein (uit de Hatcher Cargo, c. 1643) en Kangxi-porselein (1662-1722). Veel van de objecten zijn vrij zeldzaam en de tentoonstelling biedt een mooie gelegenheid om de stukken goed te bekijken in een besloten omgeving.

Programma

– Zondag 7 juli om 14:00 ontvangst op Weerdestein 182 in Amsterdam
– Toelichting op de tentoonstelling
– Enkele objecten zullen worden toegelicht
– tot 16:30 rondkijken op eigen gelegenheid
– De catalogus zal met korting te koop zijn voor €40

Aanmelden

Er is plek voor maximaal 25 personen. U kunt zich aanmelden  door een e-mail te sturen (met volledige naam en aantal personen) naar paulruitenbeek.art@gmail.com