nl en

KVVAK reis naar Hamburg en Keulen 13-15 februari 2020

De commissie buitenlandse excursies organiseert in februari 2020 een programma voor 3 dagen naar Hamburg en Keulen.

Eerst bezoeken we het Museum für Kunst und Gewerbe in Hamburg. De indrukwekkende verzameling Oostaziatische kunst van dit museum omvat 13000 voorwerpen, waaronder een unieke verzameling Chinees keizerlijk porselein en een bijzondere collectie Japanse zwaardversieringen, die geldt als een van de beste buiten Japan. Tot 23 februari 2020 is in het museum een tentoonstelling te zien over Japanse theekeramiek

Omdat de treinreis naar Hamburg behoorlijk wat tijd in beslag neemt, willen we op donderdag 13 februari, de dag van vertrek, geen museumbezoek op het programma zetten. Zo kan iedereen eerst rustig aankomen bij zijn logeeradres.

Op vrijdagmorgen ontmoeten we elkaar in het Museum für Kunst und Gewerbe voor een rondleiding over de tentoonstelling Japanse theekeramiek. Daarna kan iedereen op eigen gelegenheid de vaste collectie Oostaziatische kunst bekijken en natuurlijk ook de andere afdelingen zoals die van Islamitische Kunst.

Op zaterdagmorgen reizen we door naar Keulen, waar we een bezoek brengen aan het Museum für Ostasiatisch Kunst. Dit museum herbergt een belangrijke verzameling kunst uit China, Korea en Japan. Tot 3 mei 2020 is er bovendien een kleine tentoonstelling te zien over het drinken van thee in China. Hier kunnen wij om 15.00u worden rondgeleid.

Net als bij eerdere buitenlandse excursies wordt er van deelnemers verwacht dat men zelf de reis en logies regelt. De kosten voor treinvervoer zullen ongeveer 120 euro per persoon zijn en een comfortabele hotelkamer voor 2 personen is in Hamburg voor 100 euro per nacht wel te vinden. Een reisschema en suggesties voor hotels vindt u hier.

Voor de rondleidingen geldt een maximum van 25 personen, wat betekent dat het aantal aanmeldingen bij 23 personen stopt. Zonder rondleiding kunnen er maximaal 30 personen mee.

Aanmeldingen kunnen worden gestuurd naar het e-mailadres info@kvvak.nl