nl en

VVAK-excursie naar Parijs

De VVAK Reiscommissie organiseert in het jubileumjaar van 25 t/m 28 oktober 2018 een excursieprogramma in Parijs. Er zijn geen plaatsen meer beschikbaar.

In Musée Guimet bekijken we de tentoonstelling over de Japanse Meiji periode (1868-1912) en bezoeken we een mooie nieuwe expositie in Musée Cernuschi. Daarnaast staat een bezoek aan het bijzondere Musée d’ Ennery op het programma en is de VVAK uitgenodigd voor een bezoek aan twee galeries die zich richten op Aziatische kunst.

Net als bij een eerdere excursie naar Lissabon (2016) kunt u naar eigen voorkeur uw hotel en vervoer regelen. Dit was toentertijd een goede ervaring en willen we graag herhalen.
Voor de reiscommissie is het wel van belang om te weten wie zal deelnemen aan het programma en wat uw mobiele telefoonnummer is. U kunt zich aanmelden via info@vvak.nl. Er geldt een maximum van 30 personen.

Om het volledige programma te kunnen volgen moet u erop rekenen dat u op donderdag 25 oktober rond 12.30u in Parijs bent aangekomen.

De reiscommissie heeft er zin in en ziet uit naar uw aanmelding!

Reisschema (onder voorbehoud)

Donderdag 25 oktober 2018

14.30-15.30u (en 16.00-17.00u)
Bezichtiging van Musée d’Ennery
59, Avenue Foch
http://www.guimet.fr/musee-dennery/histoire-du-musee-dennery/

Vanwege veiligheidsredenen worden door het museum per bezoek maximaal 15 personen toegelaten, eventueel kan er om 16.00u een tweede groep worden rondgeleid.

’s Avonds kan onderling een gezamenlijke maaltijd worden afgesproken.

Vrijdag 26 oktober

10.00-12.00 uur
Bezoek aan Musée National des Arts Asiatiques – Guimet
6, Place d’Iéna

* Expositie Meiji – Splendeurs du Japon impérial.
Deze tentoonstelling opent op 17 oktober 2018.
http://www.guimet.fr/musee-guimet/histoire-du-musee-guimet-2/

12.00-15.30 uur
Lunch, bijvoorbeeld in het vlakbij geleden museumrestaurant van het Palais de Tokyo.

Suggestie voor in de vrije tijd: een bezoek aan de onlangs gerestaureerde dependance van Musée Guimet: Hôtel d’Heidelbach (19, Avenue d’Iéna),

16.00-18.00 uur
Bezoek aan Musée Cernuschi.
7, Avenue Vélasquez

* Expositie Trésors de Kyoto.
Deze tentoonstelling opent op 26 oktober 2018.
http://www.cernuschi.paris.fr/en

‘s Avonds vrije tijd.

Zaterdag 27 oktober

Gedeeltelijk vrij.
In de ochtend en aan het einde van de middag: bezoeken aan twee galeries. De exacte tijden worden nog nader bekend gemaakt.

Cristina Ortega & Michel Dermigny, Arts de la Chine et du Japon
23, Rue de Beaune
www.cristinaortega.com
en
Valérie Levesque, Arts et Antiquités Asiatiques
3, Rue des Saints-Pères
www.chine-japon.com

Suggestie voor in de vrije tijd: Musée Yves Saint Laurent (11.00-18.00u), waar in deze periode een tentoonstelling te zien is met als thema ‘de verleiding van het Oosten’.

Zondag  28 oktober

Vrije tijd en vertrek naar huis.
Suggestie voor de vrije tijd: de afdeling Islamitische Kunst van het Louvre, in 2012 geopend (9.00u-18.00u), of een bezoek aan het Institut du Monde Arabe (10.00-19.00u).

Verblijf in Parijs

Van de reiscommissie gaan Rosalien van der Poel en Christien Smits mee. Zij verblijven in Hotel Armoni, 7, Villa Berthier, Paris. https://hotelarmoniparis.com/. In dezelfde buurt zit Hotel Espace Champerret, http://www.hotel-espace-champerret.com/en/.

Beide hotels liggen op loopafstand van het metrostation Porte de Camperret.

Aanbieders als de Treinreizenwinkel, ANWB, Expedia, Tripadvisor en Booking zullen u zeker een passend hotel kunnen bieden, sommige ook met vervoer. De meeste hotels bieden kortingen als u direct bij hen een kamer boekt, hiervoor moet u zich dan wel registreren op de website van het betreffende hotel.

Vervoer in Parijs

De metro is een praktisch vervoermiddel in Parijs. Er is één kaartje, dat voor alle lijnen kan worden gebruiken. Ze zijn in de metrostations per stuk te koop, maar handiger is per tien, een carnet de dix. Een metrokaartje is geldig op de metro, op alle bussen en op de RER binnen de stadsgrenzen van Parijs.

Voor het transport in Parijs kunt u ook gebruik maken van de Carte Paris Visite, een ov-pas die 1, 2, 3 of 5 dagen geldig is in de zones 1 t/m 3, of 1 t/m 5. Afhankelijk van het aantal zones mag u de metrolijnen, de RER lijnen (RATP en SNCF), en de meeste buslijnen van het Île-de-France (RATP en OPTILE) gebruiken. De luchthavens liggen te ver weg voor een 1-3 zones ticket.  Een 3-daagse kaart voor 1-3 zones kost € 23,40.

Exposition Meiji – Splendeurs du Japon impérial, Musée Guimet