nl en

Lezing en Q&A: Malay Silver and Gold- from Sumatra, the Malay Peninsula and Beyond: Time for a Reappraisal

De KVVAK nodigt u van harte uit voor een lezing door Michael Backman in het auditorium van het Rijksmuseum op zaterdagmiddag 9 november.

De presentatie van Michael Backman valt samen met de publicatie van zijn 300 pagina’s tellende boek Malay Silver and Gold: Courtly Splendour from Indonesia, Malaysia, Thailand, Singapore and Brunei, het eerste boek over dit onderwerp in meer dan 100 jaar. De presentatie zal uitleggen wie de Maleiers zijn; geeft een overzicht van de soorten zilveren en gouden voorwerpen die ze produceerden; zal voor het eerst soorten goudwerk onthullen die door de Maleiers werden geproduceerd en waarvan tot nu toe werd aangenomen dat ze door goudsmeden in Europa werden gemaakt; en het zal ingaan op de impact en de vertekeningen van het 19e-eeuwse verzamelen op de productie van de Maleise smeden.

 

Michael Backman is kunsthistoricus, econoom, schrijver en gallerist. Hij is de auteur van negen boeken over alle aspecten van Azië, van cultuur tot politiek en zaken, waaronder het zojuist verschenen Malay Silver and Gold: Courtly Splendour from Indonesia, Malaysia, Thailand, Singapore and Brunei, een politieke biografie van een Maleisische politicus, en Asian Eclipse, dat door The Economist werd uitgeroepen tot een van de boeken van het jaar en dat door de toenmalige Thaise premier werd genomineerd als een boek dat ‘alle Thais zouden moeten lezen’. Hij heeft regelmatig columns geschreven in kranten in Australië en Singapore en is de oprichter van een gelijknamige Aziatische antiekgalerie in het centrum van Londen die aan meer dan 40 musea wereldwijd heeft verkocht. Hij heeft gewoond en gewerkt in Australië, Frankrijk, Indonesië en woont nu in Londen.

programma

  • 14.00 uur. Lezing door Michael Backman, met Q&A.
  • 15.00 uur. Thee en koffie pauze met boekenverkoop in de foyer
  • 15.15 uur. Aansluitende lezing: tba
  • 16.15 uur. einde

Aanmeldformulier