nl en

In Gesprek Met Curator en Kunstenaars: ‘Inspired by China, heritage and innovation’

Voor wie, wat
en wanneer

vrijdag 7 oktober 2022

Lezing: Vroomheid en toewijding – 16e-eeuwse muurschilderingen in de Virabhadra Tempel in Lepakshi, India.

De leden van de KVVAK zijn uitgenodigd voor een zeer interessante lezing - georganiseerd door IIAS en het Rijksmuseum - over 16e eeuwse muurschilderingen in de Virabhadra Tempel in Lekpashi, India. Tijdens de lezing zal professor Anna L. Dallapiccola deze ontzagwekkende muurschilderingen in een van de mooiste tempels uit de Vijayanagara-periode, een van de weinige die geen ontsierende toevoegingen hebben ondergaan, toelichten. De muurschilderingen zijn bijzonder opmerkelijk omdat alle andere bewijzen van de Vijayanagara-schilderkunst in Zuid-India verdwenen of gedetacheerd zijn. Met hun specialisaties in Indiase kunst en iconografie belooft het een boeiende lezing te worden.

15:30 uur

Leden en partnerleden

Auditorium Rijksmuseum

Lezingen

Lees meer

vrijdag 11 november 2022

Lezing: ‘Freud en China’ door Craig Clunas

De KVVAK en HWS (Hulsewé-Wazniewski Stichting) nodigen u van harte uit voor de lezing Freud en China door Craig Clunas. Deze lezing vindt plaats op 11 november van 15.00-17.00 uur in de Grote Zaal van Museum Volkenkunde (Steenstraat 1, Leiden). De deuren gaan om 14.30 uur open. De toegang is gratis, maar aanmelden is verplicht. (niet-KVVAK-leden kunnen bij het veld Lidmaatschapsnummer 0000 invullen)

15:00 uur

Leden en partnerleden

De Grote Zaal Museum Volkenkunde

Lezingen

Lees meer

zaterdag 26 november 2022

Seminar: Springend van de Drakenpoort, leegtes van klei en achter de schoonheid – Alles over Chinees porselein

De KVVAK en de Nederlandse Vereniging van Vrienden van Ceramiek en Glas (NVVCG) slaan de handen ineen en nodigen hun leden uit voor dit unieke evenement in het Auditorium van het Rijksmuseum in Amsterdam op 26 november, 13.00 uur. Deze middag staat in het teken van Chinees porselein in al zijn spannende en kleurrijke manifestaties. Vier eminente wetenschappers en deskundigen op het gebied van Chinees porselein zullen presentaties geven over o.a. de beroemde Butler-collectie, nieuwe boeken zullen worden gepresenteerd, en we leren wat er schuilgaat achter de schoonheid van vrouwen op Chinees porselein.

13:00 uur

Leden en partnerleden

Auditorium Rijksmuseum

Activiteiten, Lezingen

Lees meer