nl en
AK-MAK-1588- Katsushika Hokusai- Besneeuwde ochtend in Koishikawa

De VVAK wenst u mooie feestdagen en een voorspoedig 2018

Van de voorzitter

Beste leden en begunstigers van de VVAK,

Dit is alweer de laatste nieuwsbrief van dit jaar. Het was voor de VVAK een jaar met veel activiteiten, prachtige lezingen en weer drie fraaie nummers van Aziatische Kunst. Een volledig overzicht van de activiteiten van het afgelopen jaar treft u hierbij aan.

De nieuwe website wordt veel bezocht. Vrijwel de gehele VVAK collectie is daar te vinden, maar ook komende activiteiten, veel praktische tips en links. In de loop van 2018 worden ook oudere nummers van Aziatische Kunst via de website toegankelijk.

De VVAK  collectie is in 2017 weer uitgebreid. Een zeldzaam Chinees Ding-ware schaaltje uit de 11e eeuw werd verworven met hulp van het legaat Van Beek. Van de heer J. Loudon ontving de VVAK een schenking van ruim 40 bijzondere Japanse prenten waaraan volgend jaar speciale aandacht zal worden besteed.

Het jaar 2018 wordt ons jubileumjaar waarin het 100-jarig bestaan van de VVAK zal worden gevierd. Op zaterdag 3 februari vind de nieuwjaarsbijeenkomst met lezing plaats in Leiden waarover meer in de nieuwsbrief. Er reserveert u vooral zaterdag 23 juni. Op die dag zal de VVAK in het Rijksmuseum het 100-jarig jubileum vieren met een groot internationaal symposium en een receptie. Gedurende het jaar zullen vele activiteiten volgen. Er komen twee speciale jubileumopstellingen in het Aziatisch Paviljoen in het Rijksmuseum, er zullen bijzondere jubileum nummers van Aziatische Kunst verschijnen en vanaf september werkt de VVAK met een aantal bruiklenen mee aan een grote Boeddha tentoonstelling in de Nieuwe Kerk.

Wij danken het Rijksmuseum, de conservatoren Aziatische kunst, de redactie van ons blad, de bladmanager, ons secretariaat en de webmaster, en de vele andere vrijwilligers van commissies en activiteiten voor hun voortdurende ondersteuning gedurende het afgelopen jaar. Wij danken ook onze leden en donateurs voor hun steun en bijdragen.

Een dezer dagen ontvangt u de brieven met het verzoek om uw jaarbijdrage 2018. De VVAK heeft ANBI status, donaties zijn veelal aftrekbaar en als u de vereniging extra wilt ondersteunen is dat welkom.

Wij hopen u het komende jaar vaak te kunnen verwelkomen. Denkt u er ook nog eens aan vrienden en familie op de voordelen van het VVAK lidmaatschap te wijzen? Wij willen graag groeien met jong en oud om nog meer te kunnen doen.

Wij wensen u mooie feestdagen en een voorspoedig 2018!

Pieter Ariëns Kappers

Voorzitter