nl en

Aziatische Kunst, Jaargang 49, nr. 1, maart 2019

Soms komt een droom uit, ook voor onze Vereniging. Want na de vondst, in 2008, van de zes blauwe boekjes van Herman-Karel Westendorp met daarin zijn verslag over de aankoopreis in 1930- 1931 zijn nu ook de foto’s van deze reis boven water gekomen.
Een andere opmerkelijke vondst bestaat uit een set van 17 porseleinen bordjes waarop de porseleinproductie in een beeldverhaal wordt weergegeven. De set lijkt uniek, Shirley Mueller licht dat toe. De laatste ‘vondst’ in dit nummer is de Chinese kist die, in 1957 aangekocht door het Rijksmuseum, tot op heden vanwege de slechte conditie van de laklaag nooit was tentoongesteld.
Na restauratie staat hij nu, als deel van de wisseltentoonstelling Verhalen op Chinese en Japanse kunst, in het Aziatisch Paviljoen – te zien tot oktober van dit jaar.