nl en

Museum de Buitenplaats – Piet Sebens. De kom en ik

Van 12 januari t/m 5 mei 2019 presenteert Museum De Buitenplaats Piet Sebens. De kom en ik.
In deze tentoonstelling toont Museum De Buitenplaats Sebens’ stillevens samen met een keuze uit de verzameling Aziatische keramiek van Keramiekmuseum Princessehof te Leeuwarden.

De fascinatie van Sebens gaat in het bijzonder uit naar het subtiele en prachtig geglazuurde Aziatische keramiek. Vandaar dat ervoor is gekozen om zijn werk samen met Aziatische keramiek uit de omvangrijke collectie van het Keramiekmuseum Princessehof te tonen. Daarnaast worden enkele objecten getoond uit Sebens’ eigen keramiekverzameling, die vrijwel gelijk oploopt met de ontwikkeling van zijn schilderkunstig oeuvre. Kommen, borden, potjes, schotels en vazen uit onder andere China, Japan en Cambodja staan zichtbaar opgesteld in zijn atelier. En af en toe krijgt er één een plek in een stilleven.

Bij de tentoonstelling verschijnt een catalogus met teksten van Eline van den Berg, Stefan Kuiper, Piet Sebens en Isabel Heijne.

https://www.museumdebuitenplaats.nl/tentoonstelling/piet-sebens-de-kom-en-ik