nl en

Willy van der Mandele, kunstverzamelaar tijdens het interbellum

Caroline en Josine van der Mandele hebben onlangs een boek gepubliceerd over het leven en de collectie van hun grootvader, Willy van der Mandele (1883-1951). Van Der Mandele, bankier en een belangrijke verzamelaar van Aziatische kunst, was bestuurslid, vice-voorzitter en voorzitter van de Vereniging van Vrienden der Aziatische Kunst. Dit rijk geïllustreerde boek is een reconstructie van zijn kunstverzameling, maar bevat ook een hoofdstuk over de geschiedenis van de Vereniging, met name tijdens de Tweede Wereldoorlog. Het boek wordt besproken in Aziatische Kunst 2020/3 en is uitsluitend verkrijgbaar  bij Uitgevers Waanders & De Kunst te Zwolle.

Voor meer informatie: https://www.waandersdekunst.nl/willy-van-der-mandele.html