nl en

Rondleiding tentoonstelling ‘Indisch Palet’ in Westfries Museum, Hoorn door de verzamelaars van de collectie, Rob Colauto en Yvonne van Peperstraten

Het Westfries Museum in Hoorn exposeert van 10 februari 2019 tot en met 9 juni “Indisch Palet”. Op deze tentoonstelling zijn zo’n veertig werken te zien van toonaangevende kunstenaars die zich hebben laten inspireren door de natuur, cultuur en mensen in de Indonesische archipel. De werken zijn ter beschikking gesteld door kunstverzamelaars Rob Colauto en zijn vrouw Yvonne van Peperstraten. Hun collectie Indische kunst wordt algemeen beschouwd als een van de grootste en meest gevarieerde van Nederland. In “Indisch Palet” is werk te zien van vijftien tot twintig verschillende kunstenaars, voornamelijk uit de eerste helft van de twintigste eeuw. Daaronder zeven topstukken van de schilder Isaac Israëls en werken van Pieter Ouburg, Dolf Breetvelt, Rudolf Bonnet, Willem Hofker en Johannes ten Klooster.

Op 7 juni organiseert de KVVAK een rondleiding door deze tentoonstelling, gegeven door het verzamelaarsechtpaar zelf-Rob Colauto en Yvonne van Peperstraten. Op deze dag zal de collectiecatalogus met korting te koop zijn.

Isaac Israels, Vrouw te paard

Programma

13.45 uur                        Ontvangst Museumcafé met VOC koffie + spekkoek
14.15 uur                        Rondleiding door Rob en Yvonne Colauto
15.30 uur                        Virtual Reality voorstelling
16.15 uur                        Museumbezoek op eigen gelegenheid

De rondleiding zal gegeven worden door de verzamelaars zelf, het echtpaar Rob Colauto en Yvonne van Peperstraten.

De entree is gratis met een museumjaarkaart, zonder museumjaarkaart bedraagt deze  € 9,00 of  € 7,50 voor 65+. Voorts zal er een kleine bijdrage gevraagd worden voor de kosten van de rondleiding en de ontvangst.

Wij verzoeken u zich zo snel mogelijk aan te melden.

Locatie

Westfries Museum
Roode Steen 1
1621 CV Hoorn

Le Mayeur, Plage