nl en

KVVAK reis naar Hamburg en Keulen 13-15 februari 2020

KVVAK reis naar Hamburg en Keulen 13 februari t/m 15 februari 2020

De commissie buitenlandse excursies organiseert in februari 2020 een programma voor 3 dagen naar Hamburg en Keulen.

Eerst bezoeken we het Museum für Kunst und Gewerbe in Hamburg. De indrukwekkende verzameling Oostaziatische kunst van dit museum omvat 13000 voorwerpen, waaronder een unieke verzameling Chinees keizerlijk porselein en een bijzondere collectie Japanse zwaardversieringen, die geldt als een van de beste buiten Japan. Tot 23 februari 2020 is in het museum een tentoonstelling te zien over Japanse theekeramiek

Omdat de treinreis naar Hamburg behoorlijk wat tijd in beslag neemt, staat er op donderdag 13 februari, de dag van vertrek, geen museumbezoek op het programma. Zo kan iedereen eerst rustig aankomen bij zijn logeeradres. In de avond eten we gezamenlijk in restaurant Tiefenthal.

Op vrijdagmorgen ontmoeten we elkaar in het Museum für Kunst und Gewerbe voor een inleiding over de indrukwekkende vaste collectie en de tentoonstelling over Japanse keramiek voor de theeceremonie. Daarna kan iedereen op eigen gelegenheid rondkijken en natuurlijk ook naar de andere afdelingen zoals die van Islamitische Kunst.

Op zaterdagmorgen reizen we door naar Keulen, waar we een bezoek brengen aan het Museum für Ostasiatisch Kunst. Dit museum herbergt een belangrijke verzameling kunst uit China, Korea en Japan. Tot 3 mei 2020 is er bovendien een kleine tentoonstelling te zien over het drinken van wijn en thee in China. Hier kunnen wij om 15.00u worden rondgeleid.

Net als bij eerdere buitenlandse excursies wordt er van deelnemers verwacht dat zij zelf de reis en logies regelen. De kosten voor treinvervoer zullen ongeveer 120 euro per persoon zijn en een comfortabele hotelkamer voor 2 personen is in Hamburg voor 100 euro per nacht wel te vinden. Christine van der Pijl-Ketel en Christien Smits logeren in Hotel Reichshof aan de Kirchenallee 34-36 vlakbij het Centraal Station van Hamburg.

Er zijn nog plaatsen vrij, aanmeldingen kunnen worden gestuurd naar het emailadres info@kvvak.nl