nl en
Paar pot-pourri, Sèvres, Louvre Parijs

Algemene ledenvergadering & Lezing Denise Campbell “Porseleinkoorts: de geboorte van het Europese porselein”

De KVVAK nodigt u van harte uit voor de Algemene Ledenvergadering op 29 april om 14:00 uur. De ALV wordt gevolgd door een lezing van Denise Campbell ‘de geboorte van het Europese porselein’ naar aanleiding van de tentoonstelling Porseleinkoorts in het Princessehof.

Programma

14:00 start ALV

15:15 einde ALV, lezing Denise Campbell

16:30 einde, koffie/thee in foyer

Terrine, Meissen, Rijksmuseum Amsterdam
Dragondervaas, China, SKD Porzellansammlung

Porseleinkoorts: de geboorte van het Europese porselein

Sinds de introductie van het Aziatische porselein in Europa bestaat er een waanzinnige fascinatie voor deze zeldzame voorwerpen en van meet af aan een onstuitbare drang naar de herontdekking van het porseleinrecept. In oktober van dit jaar opent in Keramiekmuseum Princessehof de tentoonstelling Porseleinkoorts, waarin dit geboorteverhaal van het Europese porselein en de ontwikkeling ervan in de loop van de achttiende eeuw wordt verteld. Een verhaal dat geïllustreerd wordt door fantastische voorbeelden van Aziatische keramiek en Meissen porselein uit de collectie van Augustus de Sterke in Dresden en uit de Vincennes/Sèvres fabriek, die onder de bescherming stond van Lodewijk XV en Madame de Pompadour.

U kunt zich nu inschrijven via het inschrijfformulier. Alle ALV-stukken zijn inmiddels verstuurd naar het email-adres wat bij ons bekend is. Door foutmeldingen zijn we op de hoogte dat niet alle leden de stukken binnen hebben gekregen. Mocht u niks hebben ontvangen, neem dan contact op met secretariaat@kvvak.nl