nl en

Agenda

Voor wie, wat
en wanneer

zondag 26 november 2023

Lezingmiddag: Shiva Nataraja in de schijnwerpers

De KVVAK nodigt u van harte uit voor een middag met twee lezingen (in het Engels) over de Shiva Nataraja, het bekende bronzen godenbeeld centraal geplaatst in het Aziatisch Paviljoen van het Rijksmuseum. In de afgelopen jaren is er nieuw onderzoek verricht naar de herkomst, de betekenis en de visuele verschijningsvorm van dit beeld. Dit onderzoek wordt nu gepresenteerd aan de leden.

14:00 uur

Leden en partnerleden

Auditorium Rijksmuseum

Lezingen

Lees meer

maandag 20 november 2023

KVVAK-Talks PAN Podium

Op maandag 20 november tussen 15:00 uur en 18:00 uur organiseert de KVVAK in samenwerking met PAN Amsterdam een middag vol Talks over Aziatische kunst en de vereniging. Er zullen lezingen plaatsvinden van het Amsterdam Museum over de keramiekschouw, Denise Campbell zal spreken over Aziatischekunst.nl, en Renée Steenbergen zal spreken over het 105-jarig bestaan van de KVVAK.

15:00 uur

Leden en partnerleden

Amsterdam RAI, Hall 8

Activiteiten, Lezingen

Lees meer

20 april 2023 - 24 april 2023

Voorjaarsreis naar Engeland: bezoek aan de Sir Michael Butler porselein collectie

Na ruim drie jaar restricties is het weer mogelijk om een reis voor de KVVAK leden te organiseren. In november 2022 heeft Katharine Butler, de dochter van Sir Michael Butler, een zeer boeiende lezing gehouden voor onze leden over zijn prachtige collectie Chinees porselein, grotendeels uit de Transitional Period.  Naar aanleiding hiervan heeft de reiscommissie een programma opgesteld met bezoek aan de Butler Collection.

08:00

Leden en partnerleden

Engeland

Activiteiten

Lees meer